Acum cativa ani am mancat la Iasi,o salata cu scrumbie afumata.Acum cateva saptamani mi-a venit asa o poftaaaa din senin....si pofta asta s-a mentinut pana sambata trecuta cand m-am dus intr-un mercato langa Milano,sa caut moldovenii....sa-mi cumpar scrumbie afumata....ca o femeie insarcinata :))))Bine ,am cumparat si altele ...mai ales mici...
Apoi a trebuit sa caut pe net,sa gasesc reteta...ca eu nu o mai facusem...noroc de o draguta de pe fb...careia i-am multumit mult.Va pot spune ca salata asta merita toate peripetiile !!!
Avem nevoie de :
-O scrumbie afumata
-3 cartofi
-2 morcovi
-2 sfecle rosii
-1 ceapa
-2 oua fierte tari
-maioneza
-smantana
-sare,piper,otet dupa gust
Fierbem cartofii,morcovii,sfeclele si ouale,lasam la racit si apoi le curatam..Scrumbia o curatam de pielita ,scoatem oasele si o taiem bucati mici.Ceapa o curatam si o tocam marunt.Maioneza o facem in casa sau din cumparat si o amestecam cu smantana.
Dam prin razatoarea mare legumele pe rand.
Intr-un castron asezam scrumbia,apoi ceapa sare si piper dupa gust,apoi stropim cu otet.Adaugam cartofii,apoi un strat de maioneza,ouale si din nou maioneza,morcovii,maioneza si la urma sfecla pe care o stropim cu otet.Saram dupa fiecare strat.La urma stropim si cu un pic de ulei.Acoperim si dam la rece pentru cateva ore.
Cum castronul pe care l-am folosit era cam mic,am schimbat in alt castron mai mare ocazie cu care am amestecat salata bine si....a iesit o culoare minunata.A avut un gust deosebit ...iar culoarea o vedeti.
Si nu se putea la aceasta salata sa nu aduc la masa....Borsecul meu de prune.....Sa traesti Gigi !!!!!!
Va doresc s-o incercati (eu o voi face din nou la Pasti ) si va urez POFTA..BUNA !!!!