sâmbătă, 25 februarie 2012

Salata cu scrumbie afumata

Acum cativa ani am mancat la Iasi,o salata cu scrumbie afumata.Acum cateva saptamani mi-a venit asa o poftaaaa din senin....si pofta asta s-a mentinut pana sambata trecuta cand m-am dus intr-un mercato langa Milano,sa caut moldovenii....sa-mi cumpar scrumbie afumata....ca o femeie insarcinata :))))Bine ,am cumparat si altele ...mai ales mici...
Apoi a trebuit sa caut pe net,sa gasesc reteta...ca eu nu o mai facusem...noroc de o draguta de pe fb...careia i-am multumit mult.Va pot spune ca salata asta merita toate peripetiile !!!
Avem nevoie de :
-O scrumbie afumata
-3 cartofi
-2 morcovi
-2 sfecle rosii
-1 ceapa
-2 oua fierte tari
-maioneza
-smantana
-sare,piper,otet dupa gust

 Fierbem cartofii,morcovii,sfeclele si ouale,lasam la racit si apoi le curatam..Scrumbia o curatam de pielita ,scoatem oasele si o taiem bucati mici.Ceapa o curatam si o tocam marunt.Maioneza o facem in casa sau din cumparat si o amestecam cu smantana.
Dam prin razatoarea mare legumele pe rand.

 Intr-un castron asezam scrumbia,apoi ceapa sare si piper dupa gust,apoi stropim cu otet.Adaugam cartofii,apoi un strat de maioneza,ouale si din nou maioneza,morcovii,maioneza si la urma sfecla pe care o stropim cu otet.Saram dupa fiecare strat.La urma stropim si cu un pic de ulei.Acoperim si dam la rece pentru cateva ore.


 Cum castronul pe care l-am folosit era cam mic,am schimbat in alt castron mai mare ocazie cu care am amestecat salata bine si....a iesit o culoare minunata.A avut un gust deosebit ...iar culoarea o vedeti.
Si nu se putea la aceasta salata sa nu aduc la masa....Borsecul meu de prune.....Sa traesti Gigi !!!!!!
Va doresc s-o incercati (eu o voi face din nou la Pasti ) si va urez POFTA..BUNA !!!!

miercuri, 22 februarie 2012

Friptura de iepure cu fasole verde

Am facut in seara asta o friptura de iepure foaaarte simpla dar a iesit delicioasa !!!Asa ca am decis sa v-o arat si voua...noi am mancat-o cu fasole pastai fierte in apa sarata si amestecate cu ulei de masline.Ve deti ce simplu ?????
Am spalat iepurele si l-am taiat bucati.L-am pus in tava cu ulei,sare rozmarin si cubulete de unt.Am dat la cuptor.











Am lasat pana s-a rumenit,intorcand carnea pe amandoua partile si stropind-o cu sosul din tava.Intre timp am fiert fasolea (pastaile).
Simplu rapid si foarte gustos!!!!!!
Va doresc  POFTA  BUNA !!!

vineri, 10 februarie 2012

strudel cu caise si crema de lapte

Cand am facut inimioarele imi mai ramasese crema de lapte si m-am gandit sa fac un strudel.Cum deja stiti ca nu-mi lipseste niciodata aluatul foietaj din congelator....iata strudelul.Tot in congelator aveam si caise puse de asta vara deci le-am adaugat ca sa-i dea aroma si gustul deosebit.
Pe foaia de aluat in mijloc am pus crema si felii de caise.Am suprapus aluatul ca sa-i dau forma de sul ,l-am crestat cu un cutit si l-am uns cu ou.L-am dat la cuptor la foc mare pentru 30 de minute.



Asa arata abia scos din cuptor.
Strudelul l-am servit caldut cu un sos cald de vanilie.Afost foarte bun,foetaj pe care eu il ador ,aromat si rapid.
POFTA BUNA !!!

Friptura cu brandy

Simplu si foarte gustoasa...o friptura de iarna care continua la cuptor,deci iti incalzeste si parfumeaza bucataria.Avem nevoie de o bucata de ceafa de porc,arome dupa gust (sare,piper,usturoi,salvie ,rozmarin )ulei si brandy sau coniac cam un pahar mai mare...
In ulei incins se rumeneste carnea,de adauga condimentele si se flambeaza cu coniac.
Dupa ce s-a rumenit bine adaugam coniacul la foc mic sa nu dam foc la bucatarie :))).
Asezam intr-un vas care merge la cuptor,adaugam cateva cubulete de unt si dam la cuptor la foc potrivit.Intoarcem carnea din cand in cand si stropim cu lichidul fomat.Cam dupa o ora e gata.

Iese foarte aromata si frageda.Lasam sa se racoreasca putin si apoi o taiem felii.Noi am mancat-o cu varza calita (unii )si cu piure de cartofi (altii).La noi in casa ,e fiecare cu gusturile lui :(((.
Va asigur ca au fost bune amandoua garniturile.
Va doresc POFTA BUNA !!!!