sâmbătă, 29 octombrie 2011

tarta cu broccoli si mozzarella

Stiti cat iubesc eu tartele dulci sau sarate si mai ales sa aiba aluat frantuzesc...mmm,le ador,asa ca in seara asta va prezint aceasta tarta.O combinatie care ne-a placut foarte mult si deja mi-au cerut un bis.
Avem nevoie de:
-500 gr de brocoli
-250 gr de mozzarella
-2 rosii
-2 oua
-2,3 catei de usturoi
-200 ml smantana
-1 ardei iute
-0 foaie de aluat frantuzesc foietaj
-sare,piper

Mod de preparare:Spalam si desfacem in buchetele brocolii.Intr-o tigaie cu ulei punem usturoiul la calit impreuna cu ardeiul apoi adaugam brocolii si lasam la calit pentru 15 min.Acoperim cu un capac si amestecam din cand in cand.
.

Intre timp taiem mozzarella si rosiile cubulete.Asa lasa apa si se usuca un pic.Amestecam ouale cu smantana ,sare si piper.Deschidem cuporul la foc mare (la mine 240 grade) si asezam aluatul in tava de tarta pe hartie de copt.Dupa ce s-a calit brocolii ii lasam la racorit.
Dupa ce s-au racorit ii amestecam cu rosiile si mozzarella.Peste foaia de aluat presaram o mana de pesmet si turnam amestecul iar pe deasupra turnam compozitia de smantana.Dam la cuptor pentru 40 min sau depinde cat de rumenita doriti tarta.
Eu ,cum spune-am am lasat-o 40 min si a iesie asa.


Atat de crocanta si gustoasa....
Va ofer si voua cu mare drag o felie!!!!E foarte buna atat calda cat si reca   (daca va mai ramane)
Va doresc o dumineca placuta alaturi de cei dragi cu soare sau....caldura sufleteasca!!!
POFTA  BUNA!!!!

luni, 24 octombrie 2011

Parjolute din carnati cu pesmet

Photobucket
Da ati citit bine,sant facute din carnati proaspeti,aromati,facute cum stie fiecare,eu le-am pus ceapa calita,cartof rad,sare,piper,marar uscat ,patrunjel,usturoi si o mana de pesmat.
Noutatea e ca le-am dat prin pesmet inainte de a le praji.
Photobucket

Photobucket
Asa devin crocante la exterior si moi si aromate la interior.
Le prajim in ulei incins si le scoatem pe servete de hartie.Apoi le serviti cum doriti!
Noi le-am mancat cu piure de cartofi si cu sottaceti (legume la otet)
Va doresc POFTA BUNA!!!!!
Photobucket

vineri, 21 octombrie 2011

Tort cu mere umplute si caramelate



Deci cu titlul am spus tot...Da aveam pofta de un tort cu mere si muuuulta frisca!
Avem nevoie de :
-8 mere
-10 linguri de zahar pt caramel
-5 oua
-5 linguri de zahar
-5 linguri de faina
-o esenta de rom
-50 gr de unt
-250 ml frisca lichida
-ciocolata facultativ
Pentru umplutura am folosit dulceata de cirese amare si miez de nuca.
.Intr-o cratita in care vom face tortul punem 10 linguri de zahar si lasam sa se caramelizeze.Cand prinde o culoare frumoasa stingem focul si lasam la racit .Apoi curatam merele scoatem si cotoarele.Dulceata (de care doriti voi)se amesteca cu miezul de nuca prajit si apoi umplem merele.


Dupa ce caramelul s-a racit ,le asezam binisor in cratita si punem pe deasupra felioare de unt.Dam la cuptor pentru jumatate de ora.
In timp ce merele sant la cuptor facem un pandispan din 5 oua.Se bat albusele bine-bine cu sare,apoi adaugam zaharul treptat.Galbenusele le amestecam putin cu o furculita si se adauga incetisor peste albusuri impreuna cu faina cernuta si esenta de rom.Se amesteca incetisor ,de cateva ori cu o paleta.
Dupa 30 min scoatem merele de la cuptor si turnam deasupra compozitia de pandispan,Invartim bine cratita ca sa intre compozitia peste tot.

Dam din nou la cuptor la foc potrivit pentru alte 30 min.
Asa arata copt si rasturnat pe un platou.
Am batut frisca (era hulala deci n-am mai adaugat zahar)si l-am imbracat bine cu frisca.Pentru ca era prea alb am ras putina ciocolata.Va pot spune ca e foarte buuuuuun!!!!
Felia pentru voi era dar....nu stiu ce am combinat ca am sters-o si alta nu mai am.
Cu acest tortulet va anunt ca incepand din seara asta mi-am facut profil pe facebook si sant taaaaare mandra!
Va doresc pofta buna !!!

miercuri, 19 octombrie 2011

Snitele cu mustar



Tot din piept de curcan am facut si aceste snitele un pic mai lejere si foarte gustoase dar si aromate.Se taie carnea felii ,se bate cu ciocanul de carne ,se sareaza  si se pipereaza apoi se ung feliile  cu muuuult mustar.Se lasa la rece pentru 30 min.
 

Apoi se ia fiecare felie  si se trece prin pesmet,se preseaza bine cu mainile ca sa se lipeasca bine pesmetul.



Se prajeste in ulei incins,apoi se scurg pe servete de hartie.


Noi am mancat cu salata verde cu ceapa si otet balsamic.Va spun ca asa sant foarte aromate de la mustar si nu au oua,deci mai lejere.

Va doresc pofta buna!!!!


patlagele verzi-aperitiv italian

Nu am stiut ce nume sa-i dau dar in Italia se mananca foarte mult la gustare,aperitiv,si fac parte din categoria de sottoaceto (legume conservate in otet).La fel se prepara multe legume:vinete,zucchini,ciuperci etc.
M-am gandit s-o postez,pentru ca daca cineva vrea s-o incerce,inca mai gasiti patlagele.Pe cat de simplu pe atat de gustos!!!!
Am cumparat deocamdata doar 2 kg de patlagele (sa nu radeti,dar costa 2,69E un kg) daca imi mai amintesc si de patlagelele care le avea mama mea in fiecare toamna,imi vine sa...iar rosiile coapte se gasesc si mai ieftine de 1 E pe kg.Spuneti si voi....
Dar la aceste patlagele nu voi renunta ,si voi pune si alte borcane zilele viitoare!
Am terminat cu lunga poveste si deci,patlagelele se spala si se taie in felii subtiri,apoi se pune intr-un vas un strat de patlagele si unul de sare mare si tot asa pana le terminam.
Photobucket

Photobucket
Le acoperim cu un prosop si le lasam 24 de ore.Ele vor lasa multa zeama ,asa ca le stoarcem bine cu mainile si apoi le acoperim cu otet cam 0.5 l si le lasam iar 24 de ore.
Photobucket

Photobucket
Trecut timpul necesar le scurgem de otet,le stoarcem iar cu maiinile si le punem in borcane cu catei de usturoi,ardei iuti micuti(sau daca-s mari atunci ii taiem bucati )adaugam si origano iar apoi umplem borcanele cu ulei.Asta-i toata aventura,punem in camara.Dupa cateva zile se pot manca la aperitiv,dar noi mancam si alaturi de fripturi,cartofi prajiti...ca pe orice muratura.
Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket
Daca cineva are curaj sa incerce atunci ii urez pofta buna!!!

luni, 17 octombrie 2011

Polpettone italian cu garnitura


Aceasta e reteta lui Anna Moroni de la tv italiana,pe care o admir foarte mult.Se deosebeste de clasicul polpettone pentru ca e fara oua ,parmiggiano si pesmet ,deci mai fara calorii,light.Noua ne-a placut foarte mult si v-o recomand!Eu am modificat-o putin,dar nu m-am indepartat prea mult de reteta.
Avem nevoie de:
-8oo gr piept de pui (eu am pus curcan)
-200 gr de prosciutto cotto (inlocuiti cu ce credeti)
-200 gr de bacon felii
-4,5 cartofi
-ardei grasi rosii si galbeni
-200 gr de masline verzi
-200 gr ceapa adica o ceapa potrivita
-busuioc,rozmarin,eu am pus si patrunjel,de fapt as fi pus marar
-sare si piper

Se toaca pieptul de pui si se amesteca cu proscitto cotto taiat in cuburi mici.Adaugam verdeata taiata marunt,sare si piper si amestecam bine.


Intr-o tava de cuptor punem o hartie de copt si asezam feliile de bacon.Asezam carnea in forma de rulada,si apoi cu ajutorul hartiei aducem baconul pe carne nu prea stiu cum sa explic dar sant sigura ca veti intelege din poze.E mult mai simplu de facut cat de explicat.

Asa,-i ca-i simplu?Se adauga un fir de ulei (ajuta la topirea baconului) si se da cuptor la 200 grade pentru 30 20-30 minute pana s-a rumenit baconul.Intre timp ne ocupam de garnitura:
Se spala ,se curata si se taie ardeii in cuburi,patrate (nu stiu cum sa le numesc) si sa va spun secretul Aneei Moroni  :ardeii se pun in apa cu sare pentru 10-15 min. asa devin mult mai digeribili (secretul asta l-am probat de multe ori si va asigur ca functioneaza ,eu care aveam probleme de digestie,cu metoda asta pot manca ardei  chiar si in salate).Deci lasam ardeii si curatam catofii ,ii taiem in cuburi iar ceapa o curatam si o taiem pestisori.
Intr-o tigaie punem ulei (de care folositi)si calim putin ceapa pana se inmoaie apoi adaugam cartofii si lasam sa se caleasca impreuna pentru 10 min.Apoi adaugam si ardeii si lasam iar 10 min.Adaugam si maslinele verzi fara samburi,saram si piperam.

.                                    

                                       

Acum ar trebui sa fie rumen baconul si se adauga garnitura de legume in tava.Se da din nou la cuptor pentru alte 30 min.Stiu ca v-am innebunit cu minutele in reteta asta dar totul dureaza o ora,de cand se pune la cuptor (intre timp se face garnitura,se adauga si ea in tava)si pana cand e gata si arata asa.
Lasam putin la racorit,taiem felii si servim cu garnitura alaturi.Trebuie sa fac un bis caci ne-a placut foarte mult.
Asa ca in speranta ca v-am facut curiosi si careva v-a incerca va doresc pofta buna!!!!
Eu am mai facut si o salata verde cu rosii si ceapa....