luni, 30 mai 2011

Napolitane cu crema de biscuiti

       

Aceasta reteta este de la LIVIA caruia ii multumesc foarte mult.A avut mare succes la mine in familie,a placut la toti!!!Se face foarte rapid si se pastreaza in frigider,deci o mananci receeeeee!!!

Ingrediente:
-2 foi mari de napolitane
-250 ml lapte
200 gr zahar
-300 gr biscuiti macinati fin
-2 linguri de cacao
-1 esenta de ron
Pentru a doua crema:
-2 oua
-200 gr zahar
-200 gr unt
-o esenta de vanilie

Se fac cremele:Se pune laptele la fiert,se adauga zaharul iar cand a dat in fiert se adauga biscuitii macinati si cacao.Dupa ce a dat un clocot se lasa la racorit iar apoi se adauga esenta de rom.

Pentru a doua crema se amesteca ouale cu zaharul si se pun la fiert,se amesteca continuu iar cand a devenit ca o budinca se adauga untul si se amesteca bine pana cand untul s-a topit si s-a incorporat bine in crema.Se lasa la racit apoi se adauga esenta de vanilie.

Foile de napolitana se aseaza pe un prosop ud dar bine stors si se ung cu crema de biscuiti.


Se unge apoi cu a doua crema si se ruleaza foile apoi se dau la rece.Taiem felii si mancam cu pofta!!!!
fLe recomand pentru cine vrea un dulce foarte bun si nu are chef sa foloseasca cuptorul aragazului!!!


Multumesc din nou LIVIEI!!!!!

joi, 26 mai 2011

Paste cu bacon,smantana si zafferano


O pasta rapida si gustoasa am facut-o in seara asta pentru ficele mele.Ingrediente simple si putine,asa nu se pierde gustul.

Am folosit:
-160 gr de pasta
-o ceapa mica
-100 gr de bacon taiat bucatele
-200 gr smantana
-sare si piper

-si zafferano dar daca nu aveti,nu-l puneti

Se pune apa la fiert pentru paste.Cand a inceput sa fiarba sa adauga sarea,se "arunca" pasta ,se amesteca cu ce aveti,si se fierbe timpul indicat pe...punga.
Se toaca ceapa marunt si se pune la calit in putin ulei.se invarte bine pana se "ingalbeneste" apoi se adauga baconul deasupra si se caleste in continuare.

Dupa ce s-a calit,se adauga smantana,pliculetul de zafferana,un polonic din apa in care fierb pastele,si se amesteca bine,se potriveste gustul cu sare si piper,se mai amesteca un minut si ...sosu-i gata.

Intretimp si pasta-i fiarta,se scurge bine si se rastoarna in tigaie,se amesteca un minut pe foc,asa isi ia gustul.

Se pune o mana de parmezan pe deasupra,dar fiicele mele n-au vrut.

POFTA  BUNA!

marți, 24 mai 2011

cheesecake cu mascarpone si lapte condensat

Dupa cum va spune-am am facut 3 cheesecake intr-o saptamana,pentru ca-i atat de racoros si vaporos,ne place la toti si...nu trebuie sa lipseasca din frigider!!!

Ingrediente (forma mea are 26 cm)
-500 gr de mascarpone
-o cutie de lapte condensat 400 gr
-250 gr frisca lichida
-10 gr gelatina
-250gr de biscuiti
-125 gr de unt
iar pentru deasupra am uns cu gem de caise facut anul trecut

In primul rand se macina biscuitii si se amesteca cu untul topit.Se ia o forma de tort cu peretii detasabili se tapeteaza partea de jos cu hartie de copt,apoi se aseaza pasta de biscuiti se preseaza bine si se da la rece.
Gelatina se pune la inmuiiat in 3,4 linguri  de apa rece.Dupa ce s-a inmuiat se pune la MO pentru a o topi.Intr-un castron se bate cu mixerul mascarponele,laptele condensat si gelatina apoi se adauga frisca batuta si se amesteca usor in continuare.Se toarna in tava peste biscuiti si se da la rece pentru 2 ore.

Era deja ora pranzului si nu aveam timp si nici chef sa prepar o glazura ,asa ca am pus un strat de gem de caise ,nu-i prea aspectuoasa ,dar gemul e facut cu "manutele"mele...si-i foarte gustos.


Va doresc sa aveti curiozitatea sa-l probati!!!

sâmbătă, 21 mai 2011

Prajitura cu mere crude si crema de vanilie


Aceasta prajitura am vazut-o la Alynusa si m-a atras imediat,am pus-o pe lista,si aseara i-a venit randul sa o fac.Am mai adus modificari dupa gustul meu si a iesit o minune.Nu va imaginati ce simfonie de mere,frisca crema si blat insiropat....Nu va zic nimic mai mult ramane sa o gustati si apoi sa decideti voi!!!

Ingrediente pentru o tava de 26 pe 36 cm :
-6 oua
-240 gr de faina
-240 gr de zahar
-1 vanilina
-60 ml apa rece
-un praf de copt

-1kg de mere (nu le-am cantarit)
-1 plic de crema de vanilie
-250 ml lapte

Pentru sirop o cana de apa ,5 linguri de zahar si o esenta de vanilie.
Pentru decor 250gr de frisca lichida si ...un kiwi


Am preparat blatul:se bat albusele cu un pic de sare si apa.Cand s-au intarit se adauga zaharul treptat si se continua baterea.
Galbenusele se amesteca putin si se adauga peste albuse.
Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga  peste oua.Se amesteca cu o spatola usor de jos in sus,de cateva ori si se pune in tava de copt, tapetata cu hartie de copt unsa cu ulei.Se da la cuptor la 200 grade  pe tru 20 minute.Blatul se lasa la racit si intre timp se prepara crema dupa indicatiile de pe plic,se fierbe siropul si se da la rece.Se bate frisca si se da la rece.



Se taie blatul in doua foi,se insiropeaza prima foaie cu siropul racit si se aseaza merele rase.
Peste stratul de mere se intinde crema iar apoi se aseaza cealalta foaie de blat insiropata si se da la rece.


Intre timp se bate frisca ,se scoate prajitura de la frigider si se acopera cu frisca,eu deja am delimitat-o in 24 buc facand 24 de aveline din frisca.




Acum va pun si o sectiune si va servesc si cate o feliuta ca deh.....ma cheama si Elena!!!
Asa ca serviti cu placere cate doriti.
Alynusa  te pup inca o data pentru aceasta reteta minunata,fina ,racoroasa numai buna pe caldura asta!!!

POFTA BUNA daca o incercati!

joi, 19 mai 2011

Tort cu frisca si capsuni 2





Zilele trecute a fost ziua soacrei mele,a implinit 71 de ani!Cu aceasta ocazie i-am facut acest tort.Dupa cum bine stiti nu sant talentata nici la decorat si nici la pozat dar va asigur ca este foaaaaarte bun!!!!


Ingrediente:(am folosit o tava de 26 pe 36 cm)
-8 oua
-250 gr de faina
-40 gr de cacao
-250 gr de zahar
-80 ml apa
-1 praf de copt


Pentru crema:
-750 gr de frisca lichida
-5 linguri de miere
-5 linguri de lapte condensat
-10 gr de gelatina


Pentru jeleu:
-500 gr de capsuni
-5 linguri de zahar
-4 gr de gelatina(2 foite)


Pentru sirop:
-o cana de apa 
-5 linguri de zahar
-o esenta de vanilie


Pentru decor :
-250g frisca
-capsuni


Blatul l-am facut ca AICI .


Cat timp s-a copt blatul am facut crema dupa reteta Alynusei.Am batut frisca,am adaugat mierea si laptele condensat apoi gelatina inmuiata in apa rece si topita la MO.Am amestecat bine si am dat-o la rece.Pentru sirop am fiert apa cu zaharul si dupa ce s-a racorit am adaugat esenta.Am spalat si taiat marunt capsunele si le-am pus la fiert cu zaharul.Dupa 10 min de fierbere am adaugat gelatina,am amestecat pana s-a topit si am stins focul.
Dupa ce s-a racit blatul l-am taiat in doua parti.Am insiropat prima foaie si am pus un strat de crema apoi am dat la rece.
Am scos de la frigider si am turnat jeleul de capsuni,apoi am pus din nou la frigider.
Dupa ce jeleul s-a intarit am pus iar un strat de frisca,am insiropat putin a doua foaie de blat si am pus-o deasupra.Am dat tortul la frigider pana adoua zi.
Apoi l-am decorat dupa fantezia mea...care lasa de dorit!!!
Oricum va asigur ca a fost foarte bun,pufos,aromat...


marți, 17 mai 2011

Cheesecake cu iaurt si capsuni



Din nou cheesecake de fapt intr-o saptamana am facut de trei ori si s-au mancat cu placere toate.Reteta e aceeasi doar ca am schimbat iaurtul simplu cu iaurt cu capsuni iar deasupra am pus o glazura din capsuni.


Ingrediente:
-500 gr iaurt cu capsuni
-400 branza cremoasa
-250 gr de frisca lichida
-10 gr de gelatina
-250 gr de biscuiti
-125 gr de unt


Pentru glazura:
-400 gr de capsuni
-5 linguri de zahar
-2 gr de gelatina




Modul de preparare e ca aici .Capsunele le-am spalat si taiat marunt apoi le-am pus intr-o craticioara cu zaharul la foc potrivit.


.
Dupa 10 min am adaugat foita de gelatina care s-a topit in lichidul fierbinte ,am stins focul si am lasat la racorit.Am turnat compozitia de iaurt peste biscuitii preparati si am bagat 15 min in congelator.Dupa ce s-a intarit am turnat capsunii deasupra si am pus in frigider.Cam dupa 2 ore l-am scos de la frigider,am scos marginea detasabila si era asa (spun ca era pentru ca s-a terminat incredibil de repede....)


Va asigur ca este o bunatateeeeee!
POFTA BUNA!!!!